„Bändomaania“ võitis Pärnu noortebänd A3

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimaks noortebändiks tunnistatud A3 solist Martin Lõbu (vasakul) ja basskitarrist Erik Grenberg esinesid veenvalt ja enesekindlalt. Teisel pildil rokib parimaks kitarristiks valitud Villem Sarapuu bändist The Boondocks.
Parimaks noortebändiks tunnistatud A3 solist Martin Lõbu (vasakul) ja basskitarrist Erik Grenberg esinesid veenvalt ja enesekindlalt. Teisel pildil rokib parimaks kitarristiks valitud Villem Sarapuu bändist The Boondocks. Foto: Andres Adamson

Õöklubis Sugar toimunud Pärnu linna ja maakonna noortebändide konkursi “Bändomaania” finaalkontserdil tunnistas žürii kümne finalisti seas parimaks bändi A3.

Tänavune parim noortebänd koosneb kolmest muusikust. Need on Martin Lõbu (vokaal/kitarr), Jakob Koppel (trummid) ja Erik Grenberg (basskitarr/taustavokaal). Võiduga kaasnes 700eurone Is Music Teami kinkekaart ja pääse konkursile “Noortebänd 2013”.

Žürii liikme, üle-eestilise konkursi “Noortebänd” korraldaja Karl-Gustav Kello jutu järgi esines võidubänd veenvalt ja enesekindlalt. „Väga hea kokkumäng ja bändi sisemine dünaamika,“ kiitis ta.

Publik tunnistas oma lemmikuks noortebändi The Boondocks, kus musitseerivad Villem Sarapuu (vokaal/kitarr), Hendrik Tamberg (basskitarr, taustavokaal) ja Karl Kevad (trummid). Nemad said auhinnaks võimaluse esineda Rapla festivalil „Linna Pea Rock“.

Parimaks vokalistiks tunnistas žürii Scott Murro ansamblist Voice of Voices, parim kitarrist oli Villem Sarapuu bändist The Boondocks, parim bassist Erik Grenberg bändist A3 ja parim trummar Tõnis Põldvee bändist The Pedestrian Hit Squad.

Eripreemia pälvis noortebänd The Pedestrian Hit Squad koosseisus Ivo Leesar (vokaal), Sander Sildoja (basskitarr) ja Tõnis Põldvee (trummid), kes saavad võimaluse esineda Viljandi hansapäevadel ja “Watergate’i” festivalil.

Tänavuse konkursi finaalvoorus võistles kümme noortebändi: The Boondocks (Pärnu), Suund on Pluuto (Pärnu), Omas Elemendis (Kilingi-Nõmme), A3 (Pärnu), Voice of Voices (Pärnu), The Raiders (Pärnu), The Pedestrian Hit Squad (Pärnu), Midnight Sun (Vändra), OL (Selja) ja At One Thirty (Pärnu).

Vaid neli nimetatud bändidest osales eelmisel aastal „Bändomaanial“, kuus bändi olid uue tulijad.

Ansamblite esinemist hindasid muusikud Toomas Rull ja Siim Usin ning “Noortebändi” korraldaja Kello.

Kello sõnade kohaselt paistab Pärnu viimastel aastatel noorte bänditegemises silma ja üks selle põhjusi on pikalt tegutsenud kohalik noortebändide konkurss.

„Bändide tase on ühtlustunud ja piinlik ei ole ühegi esineja pärast. Mis võiks veel parem olla,“ lisas „Bändomaania“ üks korraldajatest Helen Erastus Pärnu kontserdibüroost.

Bändide mõõduvõtmise järel esines Sugaris külalisansambel Sibyl Vane, samuti astus külalisena üles Sütevaka klassibändide konkursi tänavune võitja ansambel Aron.

Kvaliteetse heli- ja valgustehnikaga esinemise võimalust pakkuv piirkondlik konkurss “Bändomaania” on olnud hüppelauaks paljudele Pärnu bändidele, nagu näiteks Bedwetters, Mushy, The Blinking Lights, Sibyl Vane, Facelift Deer ja teised.

MTÜ Pärnu Kontserdibüroo korraldab konkurssi 2006. aastast, viis aastat kandis see pealkirja “Proovikas” ja 2011. aastast tehakse seda “Bändomaania” nime all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles