Hinnavõrdlusportaal: börsipakett oli veebruaris soodsam

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrijuhtmed.
Elektrijuhtmed. Foto: Ants Liigus

Sõltumatu hinnavõrdlusportaali Energiaturg.ee andmetel oli populaarseim börsihinnaga pakett veebruaris nii nagu jaanuariski soodsam kui enimlevinud fikseeritud hinnaga pakett.

Jaanuaris oli börsipakett soodsam kaheksa protsenti, veebruaris 13 protsenti. Veebruari börsihind langes avatud elektrituru esimese kuuga võrreldes viis protsenti, teatas tarbijakeskne portaal Energiaturg.ee.

Veebruaris oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga keskmiselt  1.14 eurot odavam kui 12kuuline enimvalitud fikseeritud hinnaga pakett.

Eramus tarbimisega 10 000 kWh maksab tarbija fikseeritud paketiga veebruaris keskmiselt 6.49 eurot rohkem. Elekterküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe on veebruaris keskmiselt 14.60 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Energiaturg.ee võrdles eraklientide seas kaht seni kõige populaarsemat paketti. Arvutused tuginevad eelmise aasta detsembris Eesti Energia poolt 12kuulisele paketile pakutud fikseeritud elektrihinna ja 220 Energia ilma ettemaksuta börsihinnaga marginaali aritmeetilisele keskmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles