Juhtkiri: Kasu kohalikele ja turistidele

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mõnigi suur ettevõtmine võib alguse saada päris väikesest asjast. Ehedaim ja uusim näide selle kohta pärineb Audru vallast, kus nüüdseks valminud Valgeranna suusarada sai alguse Lindi koolile kingitud kümnest suusapaarist.

Suuskadele järgnes Leaderi toetusprogrammi abil lumerajamasina hankimine ja sellele tänavu talvel uue suusaraja, õigemini terviseraja loomine. Nüüd siis ongi esimesed talispordihuvilised raja Valgerannas üles leidnud ja kasutusele võtnud.

Valgerand on tõepoolest järjest enam arenev ja just aktiivset puhkamist pakkuv kant.

Esimesi ristseid saava raja puhul võib lausa imestada, et see juba tükk aega varem teoks ei saanud. Valgerannas paikneva golfikeskuse ja seiklusraja kõrvale, merest ja plaažist kõnelemata, sobib üks või isegi mitu rahvaspordirada nagu valatult.

Audru, täpsemalt Valgeranna näide on hea selleski mõttes, et piirkonna arendamiseks pani pead, nõu ja jõu kokku mitu osalist. Vallavalitsus, RMK, seikluspark ja SA Eesti Terviserajad said ühe laua taga kokku sügisel ja tulemus ei lasknud end kaua oodata. Kui on väärt mõte ja jagub tahtmist, saab paljugi tehtud, ilma et ulmeliselt suuri summasid peaks kulutama või auru vile peale kasutama.

Võrreldes teiste Pärnumaa valdadega on mereäärsed omavalitsused looduse poolest eelisseisus, kuid ei tooks ainult seegi kasu, kui eelist enda huvides tööle ei pandaks. Seda, et pelgalt ilusast loodusest ei piisa, on aduma hakanud nii omavalitsused kui ettevõtjad.

Olgu Audru valla kõrval positiivsete näidetena mainitud ”Päikeseloojangu“ festival Häädemeeste vallas ja rannikut liitev Romantiline Rannatee. Kui igal aastal lisandub mõni terviserada või muu tänapäevane ja samaaegselt looduslik rajatis, toob see kasu kohalikele ja turistidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles