Repliik: Linn rattarikkaks

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Meiel.
Kaupo Meiel. Foto: Ants Liigus.

Eestis on vähehaaval käivitunud kampaania “Eesti rattarikkaks”, mis oma eesmärgilt on õilis ja väärt iga sellele raisatud penni ning sekundit. Jalgrattaid on meie linnapildis juba praegu päris palju, kuigi hooaeg vaevalt alanud, kuid kindlasti võiks neid enamgi olla. Jalgrattaga liiklemine on tervisele kasulik ning Pärnu-suuruses linnas jõuab vändates ühest paigast teise kiiresti ja kui marsruut õigesti valida, siis mugavaltki. Pealegi reostavad autod loodust ja bensiin maksab raha ning bussiliinidki saavad lähiajal kärbitud.


Kindlasti pole Pärnu linn oma rattasõbralikkusega Eesti esirinnas, kuid tegu pole riigi kõige rattavaenulikuma paigaga. Jalgrattateid linnas leidub, kuigi ühtne võrgustik ei ole välja ehitatud.



Arenemisruumi igal juhul jätkub ja “Eesti rattarikkaks” pakubki võimaluse oma arvamuse välja öelda, täites rattarikka linna küsimustiku kampaania kodulehel www.rattarikkaks.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles