Vasarapoisid nihutasid piire

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasaraheitja enne oma soorituse algust. Foto on illustreeriv.
Vasaraheitja enne oma soorituse algust. Foto on illustreeriv. Foto: AFP / Scanpix.

Audentese lahtistel vasaraheitevõistlustel osales ka kolm Pärnu andekat noort heitjat, kes kõik talvist rammukogumist tõestades isiklikke tippmarke nihutasid.

Meeste seas oli Altiuses Ando Palginõmme juures harjutav 19aastane John Caspar Jaanus 10–15 aastat vanemate meeste järel neljas, kuid meeste vasaraga visatud 54.63 tähendas koguni viie meetriga senise isikliku rekordi ületamist.

Alles 16aastane Andres Allik Pärnu Niidupargi kergejõustikuklubist ja Mihkel Lembitu juurest heitis meeste vasarat 46.78, nihutades personaalset tippmarki meetri jagu.

Kuukilone vasar maandus Alliku heitest 55 meetri ja 85 sentimeetri kaugusel, seda vahendit viskas temast kaugemale (56.28) kaks aastat noorem Audentese sportlane Georg Kaspar Räni.

Kolmaski pärnakas, samuti Niidupargis Lembitu käe all harjutav 14 aastane Toomas Tankler heitis neljakilost vasarat isiklikuks rekordiks 48.03 ja viiekilost 43.96.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles