Pärnumaa rannik peibutab puhkajaid

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) seireandmete põhjal külastati mullu Pärnumaa puhke- ja kaitsealasid kokku peaaegu 60 000 korral.

Pärnu maakonnas pakub keskus looduses liikumise võimalusi ühel puhkealal ja mitmel kaitsealal.

RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo jutu järgi jäävad siinsed enim külastatavad objektid kaunitele rannaaladele. Nii on maakonna populaarseimad sihtkohad Lemme ja Krapi telkimisala, kuhu mullu kogunes kokku pisut üle 25 000 külastuse.

Külastatavuse pingereas järgmine on Luitemaa looduskaitsealal asuv Rannametsa-Tolkuse õpperada 10 000 külastusega. Ligi 6000 külastust tehti Tammiste metsarajale ja niisama palju Rae järve telkimisalale.

“Pärnumaa puhkeala külastuste puhul on kindlasti inimeste kõige olulisemaks eesmärgiks rannapuhkuse veetmine ja soov looduses liikuda ning metsa ja loodust nautida-vaadelda. Sellest siis selline pingerida meie objektide külastamisel,” märgib Rammo.

Üle-eestiliselt olid mullu külastatuimad Tallinna, Nõva ja Peipsi põhjaranniku puhkealad ja Lahemaa rahvuspark.

Kõiki RMK hallatavaid puhke- ja kaitsealasid väisati möödunud aastal kokku 1,6 miljonil korral, mida on võrreldes aasta varasemaga umbes 80 000 külastuse võrra rohkem.

Kasvanud on inimeste rahulolu seal pakutavate teenuste ja rajatistega, nagu tuli välja Turu-uuringute ASi tehtud küsitlusest.

“Selgus, et puhkamise ja liikumise võimalusi riigimetsas peab vajalikuks 85 protsenti inimestest ning pakutavate teenuste ja rajatiste hulgaga on rahul koguni 93 protsenti puhkealade külastajatest,” märgib Rammo.

Uuringust selgus, et RMK puhkealad on hästi tuntud: neist on teadlik 83 protsenti vastanuist.

“Tänu infrastruktuuri pidevale arendamisele ning puhkekohtade ja teede märgistamisele jõuab riigimetsa aasta-aastalt järjest rohkem inimesi matkama või perepuhkust veetma,” ütleb Rammo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles