Kooli ees avaldavad meelt lumememmed

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külavahel nagu kõrge mäe otsas lossi ees: Viiralinna lumememmed nõuavad oma õigusi.
Külavahel nagu kõrge mäe otsas lossi ees: Viiralinna lumememmed nõuavad oma õigusi. Foto: Urmas Luik

Viira koolimaja ees nõuavad oma õigusi lumememmed, veidi päikesest räsitud, kuid endiselt hakkajad. “Tahame Brüsseli lumememmedega võrdseid toetusi!”, “Aesoosse bussisõit tasuta!”, “Lülitage küte välja!”, “Tahame ka suvel elada!” ja nii edasi.

Viiralinna ehitajad veeretasid memmed-taadid kokku kohalikust käepärasest ehitusmaterjalist – valgest puhtast lumest – vastlapäeval, mida tähistati taas sportliku ülevallalise üritusena Viiral. Neljandat talve jutti. Lumest taieseid jätkub mujalegi kui maja ette. Sisse on sõidetud suusarajad, rajatud liuväli, muuseumis on talispordivahendite näitus.

Esimene kool asutati praeguse Jõesuu ja Tohera küla piirile 1857. aastal, sestpeale on siin haridust edendatud. Kunagise 100 ringi õpilase asemel on neid ligikaudu 30 ja needki pole valdavalt kohalikud, kuid missioon on endine: väärtustada haridust ja haritust.

Valla ainus lasteaed on Tori alevikus ja koolijütsiks sirgunu panevad vanemad Tori põhikooli. Sügisel ei avatud Viiral esimest klassi.

“Kõik teed viivad ikka Tori ja Pärnu poole,” nendib MTÜ Viira Arendusseltsi liige ja kooli endine direktor Kalev Saar. Vabaühendus loodi läinud aastal kohaliku elu edendamiseks, koolis huvitegevuse avardamiseks, näiteks keraamikahuviliste käsutuses on nüüd savipõletusahi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles