Kaks Pärnu lavastust kandideerib aastaauhinnale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Boybandis” teeb kaasa Koit Toome.
“Boybandis” teeb kaasa Koit Toome. Foto: Ants Liigus

Teatri 2012. aasta auhindade nominentide seas on Pärnu teatri suvelavastus “Seljatas sada meest” ja muusikal “Boyband”, laureaadid kuulutatakse välja 27. märtsil peol Pärnu Endlas.

“Seljatas sada meest” kandideerib sõnalavastuste žürii eriauhinnale, nominatsioon on välja pandud kogu trupile idee vaimuka realiseerimise ja kohaliku ressursi jõulise kasutamise eest, vastukaaluks rahvusvahelise olümpiakomitee ettepanekule jätta maadlus välja olümpiamängude kavast alates aastast 2020.

Endla suvelavastuses tegid kaasa Pärnumaa maadlejad, kes õpetasid võtted selgeks tükis mänginud näitlejatele ja külalisena üht peaosa täitnud Kaire Vilgatsilegi.

Sama auhinna nominendid on veel Eesti draamateatri dramaturg Ene Paaver, teatri NO99 aktsioon “Reformierakonna juhatuse koosolek” ja NO99 dramaturg Eero Epner ning Roman Baskin projektiteatri Kell Kümme tegevuse eest, mis tõestab kunstiküpse repertuaari võimalikkust suveteatris.

Üks neist Baskini projektiteatri suvelavastustest on Kurgjal viimased kaks suve mängitud “Iha jalakate all” Katariina Laugu, Rasmus Kaljujärve ja Feliks Karguga peaosas, kaasa tegid seal kohalikud Vändra kandi harrastusnäitlejadki.

Endlas mullu veebruaris lavale tulnud muusikali “Boyband” loominguline kollektiiv on üks nominentidest muusika-, balleti- ja tantsulavastuste žürii eriauhinnale – kui professionaalselt kõrgel ja ühtlasel tasemel lavastus muusikaližanris.

Samale auhinnale kandideerib Von Krahli teatri lavastus “Nibud ehk Hetk me elude katkematus reas”.

Teatritöötaja auhinna haldus- ja administratiivtöötaja kategooria nominent on Endla reklaamitoimetaja Ilona Rääk, kes on Pärnu teatris töötanud tosin aastat ja pälvis 2012. aastal oma maja kolleegipreemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles