EOK järelkasvutiimis ka pärnakaid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten-Erik Anderson.
Sten-Erik Anderson. Foto: PP

Eesti Olümpiakomitee esitles oma uue juhi Neinar Seli algatatud järelkasvuprojekti “Märka järgnevat põlvkonda”, mille raames saab tuge ka mitu Pärnu sportlast.

Kõik EOK liikmeiks olevad spordialad said esitada stipendiumi kandidaatideks 1990.–1993. aastal sündinud ja juba praegu täiskasvanute rahvusvahelisel areenil häid tulemusi näidanud sportlasi.

Projekti aastaeelarve on 50 000 eurot, millest jagatakse kaheksa 2000 euro suurust stippi suveolümpiaaladele, neli toetust taliolümpiaaladele ja kuus stipendiumi mitteolümpiaaladele. Pallimängude stipendiumifond on 8000 eurot, peale selle jagatakse kaks noore talendi 2000 ja kaks väga noore talendi 1000 euro suurust stipendiumi. Toetuse saajad otsustatakse igal aastal uuesti.

Esimestena anti suveolümpiaalade stipendiumid vehklejatele Julia Beljajevale ja Erika Kirpule, kergejõustiklasele Rasmus Mägile, purjetajale Ingrid Puustale, maadlejale Epp Mäele, tõstjale Leho Pendile, aerutajale Kaarel Aluperele ja sõudjatele Sten-Erik Andersonile ning Kaur Kuslapile.

Anderson on pärnakas, Kuslap Viljandi sõudeklubi liige, aga harjutab rohkem Pärnu Kalevis. Koos on noormehed täiskasvanute EM-il saanud 7. ja 9. koha ning tulnud üliõpilaste MMil hõbedale. Kuslap oli paarisaeruneljase varumehena kaasas Londoni olümpial, mõlemad on kandidaadid Eesti esindusneljasesse.

Noore talendi stipendiumi sai tennisist Anett Kontaveit, väga noore ande toetuse pälvisid freestyle-suusataja Kelly Sildaru ja maletaja Ottomar Ladva.

EOK kutsele liituda järelkasvuprojektiga vastas eraettevõtetest esimesena AS Estiko, kelle tänavune stipendiaat on Järvakandi Ilvese klubisse kuuluv pärnulannast vibulaskur Reena Pärnat.

Kevadel selguvad ka taliolümpiaalade, mitteolümpiaalade ja pallimängude EOK järelkasvutoetuse saajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles