Tori kool andis välja kolmanda Juta Musta stipendiumi

, Tori põhikooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. a Juta Musta stipendiumi laureaat Risto Leesmäe ja juhendaja Anne Rätsep, vallavanem ja kooli direktor.
2013. a Juta Musta stipendiumi laureaat Risto Leesmäe ja juhendaja Anne Rätsep, vallavanem ja kooli direktor. Foto: Erakogu

Tori põhikoolis tähistasime Eesti Vabariigi 95. aastapäeva mitme üritusega, mis päädisid Juta Musta nimelise stipendiumi üleandmisega.

Enne 24. veebruari toimus rongkäik kalmistule, kus ühiselt süütasime küünlad Jaan Tammanni ja Andres Saali haual, laulsime vabadussõja ausamba juures „Mu isamaa armas“, kuulasime temaatilist tervitust vallavanemalt. Rongkäik oli vastuseks „Pärandiaasta 2013“ korraldajate üleskutsele noorte ja vallajuhtidega koos mõelda paikkonnale olulistest inimestest.

23. veebruaril osales kooli esindus maakonna noorte rongkäigus ja sellele järgneval ansambli Traffic peol noortekeskuses.

1. märtsil  toimus eelmisel nädalal haiguslaine tõttu ära jäänud Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud aktus ja uurimistööde konverents. Aktusel laulsime hümni, esines lastekoor ja mudilaskoor, kooliperet tervitas vallavanem.  

Õppekavast tulenevalt koostasid oma uurimistööd kõik 7. klassi õpilased teemal "Minu lemmikloom" ja tööd said valmis ka 9. klassi õpilastel. 7. klassi õpilastest kuulasime Brigita lugu oma kääbuspuudlist ja Karli lugu oma pere bernhardiinist. Väga vahvad tööd. 9. klassi õpilaste töid tuli ettekandele 13.

Tööd olid väga sisukad, mahukad, huvitavad. Kõigi töödest oli midagi põnevat kõrva taha panna. Esinejad muutuvad iga aastaga järjest julgemaks.

Traditsiooniliselt andsime üle Juta Musta nimelise stipendiumi. Seda anti välja kolmandat korda. 2011. aastal sai selle Miina Arop töö "Tori kool 1950–1990" eest, juhendaja õpetaja Heli Mitt. 2012. aastal läks stipendium jagamisele: Tanel Kask, Siret Jõgiste, Karol Kaldoja, Aksel Borkvel, tööde juhendaja oli Kaja Maripuu.

2013. aastal otsustas hindamiskomisjon premeerida Risto Leesmäe tööd "Tori valla kodukandipäev 10", juhendaja õpetaja Anne Rätsep. See oli väga sisukas, mahukas, paljude lisadega töö. Töö kajastab olulist lõiku valla kümne aasta ajaloos, on eesmärgistatud, eesmärgi saavutamine kajastub töö kokkuvõttes. Töö on huviga loetav ja jätab väga positiivse mulje. Palju õnne võitjale! Risto isa arvele peab peatselt laekuma 220 eurot – just nii suur oli sel aastal preemiaraha suurus!

Arvan, et võitjad olid kõik teisedki, kelle töö valmis. Iga õpilane omandas uurimistöö kirjutamise kogemuse, mida kindlasti järgmises kooliastmes vaja läheb. Seekord ei saanud stipendiumifondi esindaja Kadri Simson kohal viibida, kuid autasu üleandmisele lisas väärikust vallavanema kohalolek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles