Hardi Volmer võttis ette sajandi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaloolist armastusfilmi “Elavad pildid”, milles teeb kaasa terve plejaad eesti näitlejaid, saavad pärnumaalased vaadata homme Endla teatrikinos. Hetk filmivõtetelt.
Ajaloolist armastusfilmi “Elavad pildid”, milles teeb kaasa terve plejaad eesti näitlejaid, saavad pärnumaalased vaadata homme Endla teatrikinos. Hetk filmivõtetelt. Foto: Exitfilm

Režissöör Hardi Volmeri ja kaasstsenarist Peep Pedmansoni uus film “Elavad pildid” on kui läbilõige Eesti ajaloost. Filmi peategelasteks on baltisaksa paruni kirglik tütar Helmi ja teda vaikselt, kuid järjekindlalt armastav kinomehaanik Julius.

Helmi sünnib parun von Strandmanni majja Tallinna vanalinnas aastal 1908. Ainus, mida ta kindlalt teab, on, et ta ema oli eesti soost teenijatüdruk. Kõik muu selgub elu käigus. Ja elul, mis kulgeb läbi 20. sajandi, on Helmi jaoks mõndagi varuks.

21. veebruaril Tallinnas esilinastunud ajaloolist armastusfilmi, milles teeb kaasa terve plejaad eesti näitlejaid ja mis on autorite sõnutsi ühtlasi kummardus nii 100aastaseks saanud Eesti filmi- kui kogu maailma filmikunstile, saavad pärnumaalased vaadata homme Endla teatrikinos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles