Abituriendid suviste valimiste konarlikul teel

Indrek Alekõrs
, Pärnu Saksa tehnoloogiakooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Saksa tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs soovitab abiturientidel õppida ühitama oma huve ja võimeid ühiskonna ootustega.
Pärnu Saksa tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs soovitab abiturientidel õppida ühitama oma huve ja võimeid ühiskonna ootustega. Foto: Urmas Luik

Kuhu, mida ja kuidas – selle küsimuse esitavad tänavused abituriendid endale juba õige varsti. Kuna vastuse pool sõltub meistki, siis võiksime aidata vastata.

Oleme oma kooliga käinud pea kõigi selleaastaste lõpetajatega kohtumas ja vastuseid küsimusele „kuhu, mida ja kuidas“ teab praegu – või vähemalt julgeb öelda – iga kümnes. Kui aga küsida B- või C-plaani olemasolu kohta, on vastajaid veel vähem. Tõepoolest, x-faktoreid on rohkem kui üks. Nende hulka kuulub kindlasti kõrgharidusreform. Aga mitte sellel ei tahaks peatuda, vaid hoopis minu arvates veelgi keerukamal probleemil.

Kellena ühiskond noori vajab?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles