Pärnumaal maineka Jakobsoni konkursi juhend muutub

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavalitsuse esindaja Hede Martšenkov (paremal) rõõmustab ladusa arutelu üle nagu ka Kurgja talumuuseumi direktor Monika Jõemaa ja Jakobsoni konkursi žürii sekretär Liilia Varik.
Pärnu maavalitsuse esindaja Hede Martšenkov (paremal) rõõmustab ladusa arutelu üle nagu ka Kurgja talumuuseumi direktor Monika Jõemaa ja Jakobsoni konkursi žürii sekretär Liilia Varik. Foto: Ants Liigus

Kurgja talumuuseum tähistab südasuvel 65. aastapäeva konverentsiga, millel antakse 25. korda välja talu rajaja, Carl Robert Jakobsoni nimelise konkursi preemia maakonna mainekamale põllumehele ja haridus- ning kultuuritegelasele.

Aastast 1989, see tähendab juba nõukogude ajast on kodumaakond väärtustanud meenemedali ja preemiaga neid, kes konkursile esitatud kandidaatide pingsas valikus sõelale on jäänud. Esimesed preemia laureaadid olid Piistaoja teadustöötaja Manivald Metsaalt ja eksliibrisemeister Johannes Juhansoo.

Aastatel 1993 ja 1994 lisandus Pärnumaa taluliidu preemia, aastast 1996 Pärnu Postimehe eripreemia, alguses parimale kirjasaatjale, hiljem maaelu väärtustavale ja piirkonna arengule kaasa aitavale ettevõtjale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles