Pärnumaa püsib mõttespordis tipus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Male.
Male. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Neljaetapilisel mõttespordi online-olümpiaadil on enne viimast etappi Pärnu ja Pärnumaa koolide põhikooliealised olnud kõige agaramad võistlejad ja tõstnud siinsed koolid males, kabes ja sudokus etteotsa.

Kabe

Põhikooliosas on pärast kolmandat etappi parim kabetaja Karel Paan Pärnu Vanalinna põhikoolist, Eke Tominga Surju põhikoolist on kolmas ja Mario Mihkelson Kilingi-Nõmme gümnaasiumist seitsmes. Võistlejaid oli kokku 29 koolist 171. Koolide arvestuses on Vanalinna kolmas ja Kilingi-Nõmme viies.

Gümnaasiumiosas on Aare Kartau 33 võistleja seas kolmas ja Sanar Sutt kaheksas, mõlemad Kilingi-Nõmme gümnaasiumist. Kilingi-Nõmme kool on kaheksa võistleva kooli seas teisel positsioonil.

Algklassiõpilased Pärnust ja Pärnumaalt individuaalselt esikümnesse ei jõudnud, kuid Vanalinna kool on seitsmes ja Surju põhikool üheksas, ühtekokku võistleb 18 kooli.

Male

Algklasside seas on males Pärnumaalt esikümnes Ragne Gromov Kilingi-Nõmme koolist, olles 64 võistlejast seitsmes. 15 kooli seas on Kilingi-Nõmme neljas, Paikuse põhikool kaheksas.         

Põhikoolide 101 võistleja edurivi juhib Eke Tominga Surjust, teine on Karel Paan Vanalinna koolist, kolmas Stein-Marten Pool, neljas Markus Hansson ja seitsmes Walter Herold Veedla – kõik kolm Kuninga tänava põhikoolist. 27 kooli eesotsas on Kuninga kool, teine on Surju, neljas Vanalinna ja üheksas Kilingi-Nõmme.

33 gümnasisti seas on Timo Tamm Kilingi-Nõmme koolist viies ja kool kokkuvõttes neljas – võistleb 11 kooli üle Eesti.

Gomoku

Põhikoolilastest hoiab Markus Hansson kaheksandat kohta (võistlejaid 125) ja Kuninga tänava põhikool on 28 kooli seas kolmas.

Gümnaasiumiosas on Aare Kartau 39 võistlejast kuues ja Kilingi-Nõmme kool üheksa seas samuti kuues.

Algklassid gomokus esikümnes ei ole.

Sudoku

Algklasside osas on Vanalinna kool sudokus viies ja Surju seitsmes. Kokku võistleb kümme kooli.

Põhikooliastmes on teine Eleonora Vaher Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, kolmas Merilin Kõrnas Kuninga koolist, seitsmes Joosep Jantson Vanalinna koolist, kaheksas Gränty Reidla Uulu põhikoolist ja Anne-Mai Raavik Tõstamaa keskkoolist. Võistles 122 põhikooliõpilast. 22 kooli seas on esimene Kuninga ja teine Vanalinna kool, viies Kilingi-Nõmme, seitsmes Tõstamaa ja üheksas Uulu kool.

Gümnaasiumiosas on Kilingi-Nõmme viies, koole võistleb kokku kaheksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles