Mürakarukool tähistab esimest aastapäeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürakarukool avati Pärnu keskraamatukogus eelmise aasta märtsis.
Mürakarukool avati Pärnu keskraamatukogus eelmise aasta märtsis. Foto: Ants Liigus

Aasta tagasi tuli poolsada pisipõnni emakeelepäeval Pärnu suurimasse raamatumajja, et avada Mürakarukool. Sel kevadel peetakse korraga kaht pidu: 12. märtsil tähistatakse Mürakarukooli esimest aastapäeva ja emakeelepäeva.

„Endisi ja praegusi mürakarusid oodatakse Pärnu keskraamatukogu suurde saali pisikest pirukat maitsma ja mängima teisipäeva ennelõunal,“ ütles Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker.

Mürakarukooli õpetaja Katrin Hildunen-Alvela eestvedamisel hakkavad pooleteist- kuni nelja-aastased pisipõnnid ja nende emad- isad, vanaemad-vanaisad ja hoidjad üheskoos keelt õppima. „Sünnipäevameeleolus pole see üldsegi raske. Tähed, sõnad ja terved laused mängitakse selgeks lauluviiside ja rütmisalmide kaudu,“ sõnas Peeker.

Kooli õppemetoodikas pole mitte sugugi viimasel kohal käemängud, pealiigutused, tantsusammud ja väikesed puusanõksud. Esitamisele tuleb sünnipäevalaul, karupere koogilaul ja sealt edasi riburada pidi kogu armsaks saanud salmivara.

„Lipsud ette panna ja pidu saali vaatama tulla on lubanud mõned mängukarudki, kes iga päev  lasteosakonna raamatumelul silma peal hoiavad,“ rääkis Peeker. „ Küllap vist võib siin märgata väikest karuedevust, sest sünnipäevakogunemine lõpeb seekord suure ühispildi tegemisega.“

Mürakarukool on kõigile osavõtjatele piletiprii, kaasa võib võtta vaid vahetusjalatsid ja soovi korral oma morsi- või piimapudeli koolis pakutava piruka juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles