Pärnu sai juurde kümme noort meistrit

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Noor meister 2013" selgitas parimad 21 alal.
"Noor meister 2013" selgitas parimad 21 alal. Foto: Erakogu

Kutsehariduse suurüritus „Noor meister 2013“ koondas kaheks päevaks Eesti näituste messikeskusesse Tallinnas kogu Eesti kutseharidusmaastiku osalema kutsemeistrivõistlustel, töötubades ja kutseharidusmessil. Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppurid tulid kutsemeistrivõistlustel esikolmikusse kümnel võistlusalal.

Esimese kohaga naasid kondiiter Anastassia Bugajeva, tisler Hannes Maal, puhastusteenindaja Madis Suursaar, ehituspuusepad Ragnar Keskpaik ja Jarmo Kask. Karin Kiisler oli parim vanema astme müüja, parim klienditeenindaja ja tegi ka parima kinkepaki.

Teise koha sai Kairi Himanen noorema astme müüjana ja parima klienditeenindajana.

Kolmanda koha võtsid vastu juuksur Kätlin Müller (meeste salongilõikus soengusse seadmisega), vanema astme müüja Timo Vilde, elektroonikaseadmete koostaja Taavi Kaljura ja plaatija Ivo Orav.

Kutseõpetajate-juhendajatena on noorte ettevalmistamisel suure töö teinud Terje Steinberg ja Helina Kruusmaa (kondiiter), Leo Jakobson (tisler), Anneli Raev ja Endla Kuura (puhastusteenindaja), Külli Šorin, Janne Ojala ja Kaie Pärn (müüja), Karli Edo (ehituspuusepp), Reet Parik (juuksur), Mart Ronk (elektroonikaseadmete koostaja), Janek Klaamas (plaatija).

Kutsevõistlusi oli kokku 21 võistlusalal: müüjad, majutusteenindajad, mehhatroonikud, floristid, juuksurid, pagarid, kondiitrid, ehituspuusepad, tislerid, ehitusviimistlejad, plaatijad, maastikuehitajad, infotehnoloogid, veebidisainerid, graafilised disainerid, müürsepad, logistikud, puhastusteenindajad, elektrikud, elektroonikud ja rätsepad.

Võistlustel lähevad arvesse kiirus, täpsus ning omandatud teoreetiliste ja praktiliste teadmiste kasutamine. Eesti-siseste kutsevõistluste paremikul on sageli võimalus minna võistlema välismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles