Tegusas külas leiavad elanikud üksteiselt tuge ja innustust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa külade arengupäeval Lähkma-Saunametsa külamajas oli uudistada näitus “Meie inimesed” ja huvilised said tutvuda ning kaasa liikumise Kodukant trükiseid.
Pärnumaa külade arengupäeval Lähkma-Saunametsa külamajas oli uudistada näitus “Meie inimesed” ja huvilised said tutvuda ning kaasa liikumise Kodukant trükiseid. Foto: Silvia Paluoja

Väike, vaid 30 elanikuga Lähkma küla oli sõidusuund neile, kes tahtsid kaasa rääkida külade arengus ja saada mõttekaaslastelt tuge ajal, mil tundub, et kõik vaibad on alt tõmmatud.

Seega otsida võimalusi olla ja jääda maale, oma külla ajal, kui maa tühjeneb rahvast, teenused kaugenevad ja riik arvab, et omavalitsuste sundreformiga on vaja elu veel rohkem pea peale pöörata.

Lähkma-Saunametsa külamajja, ajaloolisesse Kilingi metskonna hoonesse ei tulnud poolsada osalejat laupäeval kurtma, vaid Pärnumaa külade arengupäevale tulevikku vaatama, sellele aitasid kaasa ettekanded ja mõttetalgud, kuidas algatada ja viia külas ellu uusi ideid. Lapsed joonistasid täiskasvanute juturääkimise ajal oma unistuste küla. Nende värvipliiatsipiltide keskne kujund oli maja kui kodu, olgu siis suur või väike, ja sinna juurde rahvuslipp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles