Endlas lavastub ooper "Thais"

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Thaisi" nimirollis esineb Veronika Dziojeva.
"Thaisi" nimirollis esineb Veronika Dziojeva. Foto: Mihhail Vanejev-Waniewski

Pärnu Endlas käivad ooperiproovid, sest koostöös Klaudia Taevi nimelist noorte lauljate konkurssi korraldava "Promfestiga" on esimest korda Eestis lavale jõudmas ooper "Thais".


On saanud tavaks, et iga paarituarvulise aasta varasuvel toovad Endla teater ja "Promfest" välja ühise originaalooperi lavastuse. Igal ooperiaastal toimub ka noorte lauljate konkurss, mille võitjad pälvivad peale preemia võimaluse särada järgmises ooperilavastuses, vahendas ERR.ee.



Tänavu on laval koguni kolm eelmisel konkursil premeeritut, üliraskeks peetavat nimiosa harjutab Venemaa sopran Veronika Dziojeva. Nimirolli keerukus on põhjus, miks enam kui 100 aastat tagasi kirjutatud "Thais" Eestis esimest korda ja kogu maailmas üsna harva lavale jõuab.



Ooperi lugu põhineb munga ja kurtisaani vahel puhkevast armastusest jutustaval Anatole France'i tuntud romaanil, muusika liigub religioosse ja erootilise piiril.



"Thaisi" lavastab Mai Murdmaa, esietendus on 22. mail ja kokku antakse sellega üldse vaid viis etendust Pärnus ja üks Tallinnas Vene teatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles