Pärnakas läheb kalanahast kleidiga Itaalia festivalile

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse õmblusõpetaja Heli Sakk-Hännikäinen disainis ja õmbles kalanahast kleidi.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse õmblusõpetaja Heli Sakk-Hännikäinen disainis ja õmbles kalanahast kleidi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnakas Heli Sakk-Hännikäinen osaleb nädalavahetusel ülemaailmsel Bologna tekstiilifestivalil, kus ta demonstreerib oma disainitud ja õmmeldud kalanahast kleiti.


Sakk-Hännikäinen on Raadio Pärnule rääkinud, et firma Skinnova tegi talle pakkumise õmmelda Norra lõhe nahkadest keskealisele daamile sobiv eksklusiivne kleit. Pärnus kalanahka tootev firma sõidab maikuus Itaaliasse oma toodangut näitama ja kollektsiooni naelaks oleks kalanahast kleit.



Kutsehariduskeskuses õmblust õpetav naine tunnistas, et kuigi ta arvas varem, et kalanahast saab õmmelda vaid seinapilte ja aksessuaare, oli ettepanek ahvatlev ja tasu motiveeriv. Ta saab ise Bolognas oma kleiti eksponeerida, samuti jääb kleit talle.



Sakk-Hännikäinen on tulemusega väga rahul: kalanahk on materjalina atraktiivne ja pilkupüüdev ning kleit tundub seljas pehme ja mugav. Avara dekolteega kleidi õmblemiseks kasutas ta kahesugust nahka: siledat ja kortsutatud. Nööbid on valmistatud käsitööna korallidest ja kleiti ehib lihvitud merekarp.



Kleidi õmblemiseks kulus kaks nädalat, kusjuures pidi arvestama, et viltu ei tohi midagi minna, sest kalanahka lahti harutada ei saa. Kleidi õmblemiseks kulus 40 nahka, ühe töödeldud kalanaha hind on 8,5 eurot.



Skinnova on teinud Sakk-Hännikäinenile pakkumise õmmelda ka naturaalsest kalanahast kostüüm, samuti läbipaistev bikiinikomplekt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles