Pärnus saab kaasa lüüa IT-ööl

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Reede õhtust laupäeva hommikuni toimub juba kolmandat aastat järjest IT-öö, kui noored kogunevad noortekeskustesse üle Eesti, et üheskoos vabas õhkkonnas rääkida noortest ja infotehnoloogiast.

Pärnumaal toimub IT-öö Pärnu noorte vabaajakeskuses.

IT-öö on noortele mõeldud suursündmus, mis toimub korraga ja ühtemoodi kõikjal Eestis noorte kodukohas. Tegemist on meeskonnatöö üritusega, kus ühtsed noortegrupid mõtlevad ideed välja nullist teostuseni. Lõpptulemusena valmivad noorte ideedest multimeedialise lahendusega esitlused.

Sel aastal arutletakse, miks IT-eriala on parim valik.

Mõttetalgute tulemusena valmivad IT-valdkonda reklaamivad videod, plakatid ja raadioreklaamid. Tööd avaldatakse StartIT kodulehel Facebookis ja IT-kolledž valib välja parima töö, mida hakatakse kasutama enda reklaamimisel.

IT-öö eesmärk on äratada noortes huvi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna vastu, näidata seoseid teiste valdkondadega ja praktikaga ning kummutada levinud stereotüüpe IT-spetsialistidest. Ettevõtmise eestvedajateks on Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liit koostöös MTÜ Eesti avatud noortekeskuste ühendusega.

IT-ööga kulmineerub infokommunikatsiooniettevõtete (IKT) kampaania „Reaalainetega edukaks“, mis leiab aset 11.–15. märtsil, kui koolidesse üle Eesti suundub külalisõpetajatena oma kogemusi jagama üle 100 IKT-valdkonna töötaja.

Algatuse eesmärk on tõsta noorte teadlikkust IKT-valdkonnast: näidata noortele, et tänapäeval on IT kõikjal ja juhatada kätte kohad, kust saada rohkem infot IKT-valdkonna kohta. Samuti räägitakse reaalainetega seotud karjäärivõimalustest.

IT-öö sündmusi saab otsepildis jälgida Eesti avatud noortekeskuste ühenduse kodulehel ja kuulata Keila noortekeskuse raadio kaudu. Tegevuste elluviimisel osalevad peale noorte ja noortekeskuste  IT-valdkonna tudengid ja IKT-ettevõtete esindajad.

IT-öö toimub üle Eesti 15 vabaajakeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles