Raamatukogu kutsub koolivaheajal külla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu.
Pärnu keskraamatukogu. Foto: Urmas Luik

Pärnu keskraamatukogu lasteosakond kutsub lapsi ja noori algaval koolivaheajal töötuppa, jutuvestmisele, lauamänge mängima ja näitusi vaatama. Alati on raamatumajas soositud õdus lugemine ja raamatuvaatamine.

Esimese kuni neljanda klassi lapsi, kelle arvates koolivaheaeg on õige aeg just mõnusaks meisterdamiseks, ootab raamatukogu 18. ja 19. märtsil Triin Mihkelsoni järjehoidjate töötuppa. Vajaminevad materjalid on osavnäppude jaoks valmis varutud ja meisterdamine ise piletiprii, küll aga tuleb end eelnevalt registreerida, teatas Pärnu keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker.

20. märtsi keskpäeval võivad lapsed jutuvestja Jaak Kännu saatuse- ja õnnelugudesse rännates ja Timo Dreimanni pillilugusid kuulates end ühtäkki hoopis uuest aastaajast leida. Sest täpselt ülemaailmsel jutuvestjate päeval algab kevad.

Samuti tasub raamatukogu lasteosakonda koos sõpradega lauamänge mängima tulla ja soovi korral omavahel võisteldagi. Kaastööd ootab uus Lasteleht, kuhu alati on oodatud kõik head raamatusoovitused. Mida põnevat perekond Jutukarude uuest internetikodust veel leida võib, seda saab uudistada aadressil lasteleht.pkr.ee.

Noori võiks peale suures raamatukogumajas leiduvate põnevate kunsti- ja raamatunäituste köita ehk lasteosakonnas vaheajaks üles pandav nooteraamatunäituski. Viimase märksõnadeks on alternatiivajalugu, paralleelmaailmad, tulevikunägemused, tõlgitud ja omamaised fantaasiaolendid, kriipiv argipäev, vaimne võitlus iseendaga ja lõpuks lahenev maailm ja lõdvestav naergi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles