Sotssüsteem korras nagu Norras

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norras Kongsberg Videregaende koolis noorsootööd õppivatele Joakimile ja Elisabethile jättis iseäranis vahva mulje Pärnu lasteküla, ent toredad olid ka ühised koolitunnid Kuninga tänava põhikooli lastega.
Norras Kongsberg Videregaende koolis noorsootööd õppivatele Joakimile ja Elisabethile jättis iseäranis vahva mulje Pärnu lasteküla, ent toredad olid ka ühised koolitunnid Kuninga tänava põhikooli lastega. Foto: Urmas Luik

Sotsiaaltöö praktika raames kahe nädala jooksul Pärnu hoolekandeasutusi väisanud Buskerudi maakonnast saabunud kuus kooliõpilast sõidavad tagasi Norrasse mitme vahva kogemuse võrra rikkamana.

“Lasteküla oli väga muljetavaldav, mängisime ja töötasime koos lastega ning see oli väga lõbus ja õpetlik,” leidsid meie ja Norra noored tulevase noorsootöötaja Elisabethi hinnangul vaatamata keelebarjäärile kiiresti ühise keele.

Elisabethi klassivend Joakim aga tõi ühe kõrghetkena välja Kuninga tänava põhikooli lastele Norrast rääkimise. “Õpetasime neile mõne norrakeelse sõna ja õppisime ise eestikeelseid,” märkis ta, kuid loobus naerma puhkedes siiski võimalusest õpitut ette kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles