Vene gümnaasiumis hoitakse au sees eesti keelt ja kultuuri

, eesti keele õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelepäev Pärnu Vene gümnaasiumis.
Emakeelepäev Pärnu Vene gümnaasiumis. Foto: Erakogu

Pärnu Vene gümnaasiumis tähistati emakeelepäeva juba seitsmendat korda suurejoonelise eesti keele ja kultuuri peoga.

Külaliste ring oli käesoleval aastal laienenud – esimest korda osalesid üritusel kirjanik Kristjan Jaak Petersoni sünnilinna Riia Eesti kooli õpilased. Tähistatakse ju emakeelepäeva just 1801. aastal sündinud Petersoni sünniaastapäeval. Koolieelikud lasteaiast Kelluke ja Tartu Annelinna gümnaasiumi ning Tallinna humanitaargümnaasiumi algklassiõpilased on emakeelepäeval Vene gümnaasiumis külas käinud igal aastal.

Aasta tagasi esimest korda kavas olnud Eesti-teemaline „Kuldvillak“ 3. ja 4. klassi õpilastele osutus niivõrd populaarseks, et otsustati kavva võtta ka seekord. Pidu ise algas direktor Riho Alliksoo päevakohase sõnavõtuga. Seejärel esines iga kool väikese eeskavaga, mille vahele lauldi üheskoos karaoket ja mängiti hoogsalt rahvamänge.

Tähelepanu köitsid Riia Eesti kooli õpilaste imeilus eesti keel, lasteaialaste krapsakas esinemine, tartlaste ja tallinlaste kaunis luulelugemine. Vene gümnaasiumi 2. klassi rahvatantsurühma toredate tantsude taga on õpetaja Luule Kustassoo väsimatu juhendamine. 4.b klassi näiteringi, kelle esitatud näidendit „Helde puuraiuja“ suure huviga jälgiti, juhendab tubli õpetaja Roza Fell.

Suure kaasaelamisega kulgenud peo lõpus lepiti kokku, et aasta pärast kohtutakse taas Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles