Teatris müristavad Eesti ja Soome noortebändid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voice of Voices.
Voice of Voices. Foto: Erakogu

Pühapäeva õhtul leiab Endla Küünis aset üheksa noorte muusikakoosseisu ühiskontsert nimega „Bändimoos“. Üheksast bändist neli on kohale sõitnud Edela-Soomest.

Eesti-Soome muusikute ühiskontserdil astuvad üles Pärnumaa noortebändide konkursi „Bändomaania 2013“ žürii lemmikud Voice of Voices, The Boondocks, The Pedestrian Hit Squad ja A3 ning külalisbändid Soomest Ducktape, Sananvapaus, Minus One World ja KPE.

„Kuna traditsiooniks on saanud esinemisvõimaluse pakkumine töötubades osalejatelegi, siis esineb peale eelnimetatute koolivaheajal Marek Taltsi juhendamisel kokku harjutanud bänd,“ ütles laste ja noorte muusikafestivali eestvedaja Helen Erastus.

Erastus rääkis, et külalisbändid on pärit Soomest Salo linnast, mis asub Helsingi ja Turu vahel. „Kuna linna suurim tööandja on Nokia, siis on Salo tuntud kui Nokia kodulinn,“ selgitas ta.

Salos tegutsevatest noortebändidest on Sananvapaus punksugemetega kolmeliikmeline koosseis. Mängitavat stiili nimetavad nad ise nimega junk rock.

Ducktape on pop-roki stiili viljelev noortest muusikutest koosnev bänd ja Minus One World viljeleb thrash/death metal-muusikat.

Noortebänd KPE püüab kaasa aidata, arendada ja säilitada muusikat, mis sündis innustavate 70ndate aastate lõpus Salos. „Tegemist pole enam noortebändiga, kuid nende lavaline esitus kiirgab nooruslikkust ja jõudu,“ märkis Erastus.

„Bändomaaniat“ esindavad rokki ja hard-rokki viljelev Voice of Voices, põhiliselt post-punk revival'i mõjutustega indie-rokki mängiv The Boondocks ja alternatiiv-indie-rokkbänd The Pedestrian Hit Squad.

Samuti astub lavale tänavu Pärnumaa noortebändide konkursi võitnud Pärnu muusikute kollektiiv A3, kes stiililiselt kaldub roki poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles