Juhtkiri: Kiosk võib, kuid ei pruugi olla putka

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kuivõrd peaks kohalik omavalitsus sekkuma eraettevõtjate tegevusse, on igavene aruteluteema. Eraettevõtjad annavad inimestele tööd ja toovad linnale tulu, kuid samal ajal ei saa neil lasta avalikus ruumis teha alati seda, mis endale pähe tuleb. Vajadusel peab kohalik võim ettevõtjatele vastu tulema, Pärnus näiteks lisamaksuta tänavakohvikuid lubama, kui tarvis, pidurit tõmbama, et mõni koletu ehitis linnamiljööd ei rikuks. Eksida ja valesid valikuid teha on paraku liigagi lihtne.

Kui võimalus avaneb, püüdke mõnelt kõrgemalt paigalt pilku heita Pärnu väiksele vanalinnale, mille toredate punaste katuste vahel laiutab Kungla keskuse kolesinine kuubik.

Kohaliku võimu toe ja ettevõtetele ettekirjutuste tegemise osas on proportsionaalselt paigas Pärnu linnavalitsuse vähehaaval edenev ettevõtmine saada korda suvepealinna niinimetatud kioskimajandus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles