Politseikooli sisseastumiskatsetel poistel ja tüdrukutel vahet ei tehta

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse politseikool.
Paikuse politseikool. Foto: Urmas Luik

Sisekaitseakadeemia lahtiste uste päeval said huvilised tutvuda õppimisvõimalustega nii akadeemia Pirita-Kosel asuvas peahoones, politsei- ja piirivalvekolledžis Murastes kui ka päästekoolis Väike-Maarjas.

Seda, et noorte huvi politseiniku ameti vastu on suur, näitas tavapäraselt suur hulk uudistajaid, kes sisekaitseakadeemia Paikusel asuva politsei- ja piirivalvekolledžiga tutvuma olid sõitnud, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Kolledži direktori Aivar Toompere sõnutsi on lahtiste uste päevadel alati palju tütarlapsi, kuid sisseastumisel on siiski poiste osakaal suurem.

Sisseastumiskatsetel noormeestel ja neidudel vahet ei tehta ning nõudmised on võrdsed. Kolledžisse õppima soovijatel tuleb läbida kehalised katsed ja sooritada eesti keele test. Igale kandidaadile tehakse kutsesobivustest.

"Katsed iseenesest võib-olla ei olegi rasked. Noorte jaoks võib saada komistuskiviks erikontroll, mis nende suhtes läbi viiakse ja kus tuvastatakse, kas nad on ise või on nende lähedased mingeid halbu tegusid teinud," selgitas Toompere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles