Juhtkiri: Uus hommik Küprose panganduses

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Küprose varem muljet avaldava ulatusega pangandussektoris koidab täna täiesti uus hommik, muidugi juhul, kui vastavalt varasemale kokkuleppele pankade uksed ikka avatakse.

Eilse päeva esimestel tundidel sai Küprose kümne miljardi eurone päästepakett lõpuks euroala rahandusministrite heakskiidu. Enne seda olid viimase vooru läbirääkimised kestnud tosin tundi.

Mäletatavasti tahtis Küpros oma pangandussüsteemi päästmiseks saada 17 miljardit eurot, mis võrdunuks riigi sisemajanduse kogutoodanguga. Euroala oli nõus eraldama kümme miljardit, kuid ülejäänu pidi Küpros ise leidma. Soovimata maksustada hoiuseid, saadeti rahandusminister, müts näpus, Moskvasse kerjama. Külma dušina mõjus Moskva huvipuudus Küprost päästa. Venemaa silm ei löönud särama isegi pakkumise puhul saada partneriks oletatavate suurte gaasimaardlate hõlvamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles