Kihnu muuseumis on käsil hääbuvad oskused

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumi perenaine Veronika Tšetšin harjutab vabadel hetkedel pulgapitsi: kuigi seda õpetatakse praegu Kihnu koolis, ei ole see alati nii olnud.
Muuseumi perenaine Veronika Tšetšin harjutab vabadel hetkedel pulgapitsi: kuigi seda õpetatakse praegu Kihnu koolis, ei ole see alati nii olnud. Foto: Urmas Luik

Uksest astub sisse järjekordne turist ja palub muuseumi perenaisel Veronika Tšetšinil näidata, milline on õige madarapunane. Tšetšin sukeldub käsitöökasti ja võlub sealt hetkega välja madarajuurte ja kaselehtedega värvitud lõngavihud.

Kui tavapäraselt on talvised kuud möödunud Kihnu muuseumis vaikselt, siis ainuüksi viimasel nädalavahetusel külastas muuseumi 400 turisti.

Kihnu muuseumi pere on rahul, et jäätee võimaldab paljudel huvilistel hõlpsamini saarele sõita, vähemasti on muuseumiuudistajad olnud väga toredad, märgib Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles