"Tagasi kooli" tõi külalisõpetajaks vilistlase

, Pärnumaa kutsehariduskeskuse avalike suhete juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus.
Pärnumaa kutsehariduskeskus. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeval andis Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) külalisõpetajana „Tagasi kooli“ programmi raames tunde kooli vilistlane Lii Raudsepp.

Raudsepp lõpetas 2009. aastal PKHKs müüja eriala ja seejärel aasta hiljem müügikorralduse eriala. Praegu õpib ta Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis kaubandusökonoomikat ja sel kevadel plaanib õpingud lõpetada. Õpingute ajal PKHKs saavutas ta võidu üleriigilisel müügierialade kutsemeistrivõistlustel, kus ta oli 2009. aastal parim teenindaja ja parim müüja õpilane.

Raudsepp töötab teenindajana Rimi Food Eesti ASis ja on juba pälvinud parima teenindaja tiitli – "Rimi Nobenäpp 2012". Oma tuleviku- ja karjäärivõimalusi näeb Raudsepp Rimi Food ASi kaupluseketis.

Külalisõpetajana andis Raudsepp tunni teemal "Minu kogemus“ teise ja kolmanda kursuse müügieriala õpilastele. Tunniks ette valmistades pani ta kirja põhipunktid ja suuresti aitas teda  esinemiskogemus kooliajast. Raudsepp arvab, et tulevikuski oleks koolitaja olla päris huvitav.

Õppimise ajast meenutab Raudsepp, et PKHKs on õpilastel õpetajatega head suhted ja koolist leidis ta head sõbrannad, kellega ta suhtleb siiamaani. PKHK õpetas võõras ja suures keskkonnas hakkamasaamist. Õppesüsteem oli lihtne ja loogiline, õpetajad kättesaadavad. Tunnid olid huvitavad, kus ei olnud ainult igav teooriapool, vaid palju praktilisi ülesandeidki.

Raudsepp soovis omandada koos keskharidusega eriala ja valiku tegemisel sai määravaks see, et õmblemine ja söögitegemine olid varem selged ja lapsepõlvest kaasas soov tegelda kaubandusega, millega ta puutus kokku juba 4–5aastaselt, kuna tema ema oli ühistu poes müüja ja juhataja.

Raudsepp mäletab, et täitis lapsena juustulette ja väikeses kohas teadis ta  kõiki kliente. Ta käis sageli kaasas müügi- ehk lavkabussiga ning peatused ja inimesed olid kõik talle tuttavad. Sealt siis tuligi soov suhelda erinevate inimestega, mis Raudsepale on alati meeldinud.

Vabal ajal tegeleb Raudsepp sportimisega, käib jõusaalis ja teeb käsitööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles