Vaiksel laupäeval kõlab kirikus Bachi muusika

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Sebastian Bach.
Johann Sebastian Bach. Foto: Internet

Vaiksel laupäeval, 30. märtsil esitavad sopran Kai Kallastu ja organist Ines Maidre Pärnu Eliisabeti kirikus Johann Sebastian Bachi muusikat. Kõlavad "Fantasia con imitatione h-moll" ja sopraniaariad "Johannese passioonist".

Sopran Kai Kallastu on õppinud laulmist Metropolia Ülikoolis Soomes ja osalenud paljudel meistrikursustel. Ta on esinenud ooperilaulja, muusikateatriartisti, kammermuusiku ja mitmete orkestrite solistina. Tema repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ning ta on olnud mitmete heliloojate eksperimentaalsete vokaalteoste esmaesitaja.

Organist Ines Maidre on esinenud arvukate soolokontsertidega nii kodu- kui ka välismaal, sealhulgas sellistes katedraalides nagu Westminster Abbey Londonis ja Notre-Dame Pariisis. Tema ulatuslik ja mitmekesine repertuaar sisaldab muusikat erinevatest aegadest ja stiilidest. Põnevaks on peetud Ines Maidre nüüdismuusikatõlgendusi, samuti on ta olnud mitmete eesti oreliteoste esmaesitaja. Praegu tegutseb ta Griegi Akadeemia õppejõuna Norras Bergenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles