Pühade ajal saab osaleda linnuvaatlusel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnuvaatlejad. Foto on illustreeriv.
Linnuvaatlejad. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti ornitoloogiaühing kutsub sel nädalavahetusel osalema traditsioonilistel lihavõtte linnuvaatluspäevadel.

Lihavõtte linnuvaatluspäevadega pööratakse sel aastal tähelepanu linnakeskkonna linnurikkusele ja alanud rändlindude saabumisele.

Laupäeval on kõigil huvilistel võimalik mitmes Eesti linnas osa võtta juhendajaga linnuretkedest.

Pühapäeval leiab aset kerge võistlusmomendiga linnade linnuvaatluspäev. Selle käigus koostatakse põnevust pakkuvad pingeread ja selgitatakse ühtlasi välja varakevade kõige liigirikkam linn.

Osalemiseks tuleb neil päevil leida lihtsalt pisut aega, et linde vaadelda. Selleks võib osaleda juhendajaga linnuvaatlusel, mida korraldatakse vähemalt kümnes linnas, vaadelda linde oma koduaias või minna pikemale linnuretkele. Kõik kohatud liigid, lindude ligikaudne arv ja vaatluskoht tuleb kirja panna ja tulemused saata 7. aprilliks Eesti ornitoloogiaühingusse e-postiga (riho.kinks@eoy.ee) või postiga (Eesti ornitoloogiaühing, Veski 4, 51005 Tartu). Vaatluste märkimiseks on abiks vaatlusankeet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles