Repliik: Eesti taasavastamine

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Meiel.
Kaupo Meiel. Foto: Ants Liigus.

Täna kell 16 kohtub Pärnu keskraamatukogus lugejate ja muidu huvilistega Soome viimaste aastate üks tuntumaid kirjanike Sofi Oksanen, kelle loomingu teeb meie jaoks eriliseks selle Eesti-kesksus. Oksaneni vanavanemad on pärit Eestist ning ta teab oma sõnutsi hästi, kuidas siinmail vikatiga tööd tehti ja läbi marli piima kurnati.


Hiljuti ilmus eesti keeles Sofi Oksaneni “Puhastus”, mille eest kirjanik põhjanaabrite maineka Finlandia kirjanduspreemia pälvis, ja seegi raamat heidab väljastpoolt pilgu meie endi maa ning rahva ajaloole.



Oksanen on ka muidu hea ja kõrgetasemeline kirjanik, kuid eestlastel soovitaks tema raamatuid lugeda eriti just selle pärast, et saame Eestit otsekui uuesti avastada.



Kel võimalik, soovitaks kindlasti täna Sofi Oksaneniga kohtuma tulla ja kui saate, võtke näppu tema “Stalini lehmad” või “Puhastus”, sest kohapeal saab raamatusse autogrammigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles