Mavrodi püramiidskeem püüab keelatud reklaamide abil taas hoiustajaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mavrodi reklaamidega buss. Foto on illustreeriv.
Mavrodi reklaamidega buss. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Venemaa kurikuulsa investeerimispüramiidide looja Sergei Mavrodi 2011. aastal Eestisse jõudnud skeem on nime vahetanud ja otsib endiselt hoiustajaid. Kuigi tarbijakaitseameti kinnitusel on Mavrodi püramiidskeemi reklaamimine keelatud ja karistatav, on need sel nädalal Tallinna ja Pärnu busside reklaamekraanidel nähtaval olnud.

Tallinna ja Pärnu ühissõidukitesse paigaldatud 160 reklaamekraani tagavad igapäevaselt kuni 200 000 silmapaari suuruse auditooriumi. Tänaseks on juba kolm päeva neil ekraanidel rahvani jõudnud seekord Mavropoly nime kandva Mavrodi püramiidskeemi reklaam, mille levitamine lubatud ei ole, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Sellise tegevuse reklaamimine on keelatud, mitte ainult Eestis vaid kogu Euroopa Liidus. Üllatav on pigem see, et möödunud aastal on tarbijakaitseamet teavitanud kohalikke omavalitsusi ja meediaväljaandeid sellest riskist ja sellest, et neid reklaame ei tohi avaldada," rääkis tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski-Toomik.

Tarbijakaitseamet algatas juhtumiga seoses haldusmenetluse ja tänasest inimesi eksitavaid reklaame Tallinna ja Pärnu bussides enam näha ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles