Üks õhinapõhine tegevus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedate ühingu esimehele Juta Adamsile jagab õpetust Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi arvutispetsialist Signe Traumann, kes tuli järjekordselt pimedatele appi.
Pimedate ühingu esimehele Juta Adamsile jagab õpetust Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi arvutispetsialist Signe Traumann, kes tuli järjekordselt pimedatele appi. Foto: Urmas Luik

Nii armastab oma eestvedaja tööd nimetada Pärnu pimedate ühingu esimees Juta Adams. „Mulle meeldib väga väljend „õhinapõhine“, see on hästi täpne,“ tunnistab ta.

Vestluspäeval oli majas parajasti nägemisabivahendeid tutvustav infopäev. Päev varem oli aga siin tegevuses arvutispetsialist Signe Traumann Pärnu täiskasvanute gümnaasiumist. „Saime projektiga otse sotsiaalministeeriumist pisut raha, nüüd oli aeg arvuteid korrastada,“ selgitab esimees. Aastaid tagasi tegi AS Novoloto heategevusliku annetuse, mille eest soetas ühing kõnetoetusprogrammi, mis loeb ette arvuti ekraanil oleva teksti.

Juta ise on sügava nägemispuudega. Kui ta 1996. aastal ühingu liikmeks astus ja juba kahe aasta pärast etteotsa valiti, otsustas ta oma liikmete heaks teha kõike seda, mis oli kunagi teda ennast aidanud pimedaks jäämise masendusest üle saada ja pannud taas elust lugu pidama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles