Pärnusse jõuab Muddy Watersi tribuut

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ismo Haavisto, Peeter Piik ja Andres Roots esinevad reedel Pärnus.
Ismo Haavisto, Peeter Piik ja Andres Roots esinevad reedel Pärnus. Foto: Leif Laaksonen

Sel reedel, 5. aprillil tähistatakse Pärnu Endla Jazzklubis Eesti ja Soome muusikute ühisprojektiga USA bluusilaulja Muddy Watersi 100. sünniaastapäeva.

Eelmisel nädalal Soomest alanud tribuutturneel esitavad Muddy Watersi loomingut Lahti laulja ja suupillimängija Ismo Haavisto ning Tartu kitarrist Andres Roots ja bassimängija Peeter Piik.

Soomes antud viiest kontserdist neljal lõi kaasa sealne trummar Matias Partanen, kuid Eestis jätkatakse triona.

“Soomes võeti meid väga hästi vastu ja Ismoga Mikkeli vanglas tehtud duoetteaste jõudis suisa riigitelevisiooni uudistesse – YLE kodulehelt võib lugeda, et mõni vahetult enne kontserti vabadusse pääsenud vang olla isegi pahandanud, et ei saanud enam kuulama tulla,” rääkis Andres Roots.

Reedesel Pärnu kontserdil tuleb peale Muddy Watersi repertuaarist pärit lugudele ettekandele Haavisto ja Rootsi värske singel “Muddy Waters/Morganfield Blues”.

Muddy Waters (4.04.1913–30.04.1983) oli sõjajärgse elektrilise Chicago-bluusi tuntuim esindaja ja mõjutas tugevasti 1960.–1970. aastate rokkmuusikat nii üldise kõla, instrumentide valiku kui repertuaari osas – muuhulgas sai tema palast “Rollin’ Stone” endale nime ansambel The Rolling Stones.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles