Priiuse põlistumise päeva tähistamine Rääma koolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priiuse põlistamise päeval toimunud ühislaulmine Pärnu kontserdimaja juures.
Priiuse põlistamise päeval toimunud ühislaulmine Pärnu kontserdimaja juures. Foto: Elmo Joa

27. märtsil oli priiuse põlistumise päev, mille tähistamiseks osalesid meie kooli õpilased paljudel üritustel.

Ühislaulmine

Päev algas ühislaulmisega, mis toimus neljas Eesti linnas: Tallinnas, Tartus, Kuressaares ja Pärnus. Üheskoos lauldi laulu „Ta lendab mesipuu poole“. Seda toredat üritust kandis otse-eetris üle „Terevisioon".

Ärkama pidi vara, kuna kõik algas veidi peale seitset. Inimesed hakkasid kogunema kontserdimaja juurde aga juba enne seitset. Õues oli külm, kuid sellest ei hoolinud keegi, kõik olid  korralikult pakase vastu valmistunud.

Pärnus võtsid ühislaulmisest osa mitmed koorid ja mõned koolid. Meid dirigeeris segakoori Endla dirigent Karin Veissmann. Enne esitust laulsime laulu paar korda läbi ja häälte töökorras hoidmiseks laulsime „Kungla rahvast“. Pärast ühist esitust naasid kõik oma igapäevaste tegemiste juurde.

See oli väga vahva ja ainulaadne üritus, mis jääb pikaks ajaks meelde.

Üritused koolis

Koolis käis meil külas ja vanematele õpilastele loengut pidamas Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk. Ta rääkis sellest, kui uhked me peaksime olema oma vabariigi ja vabaduse üle. Iga inimene peaks tahtma olla vaba ja kui me seda tahame, siis ei kao ka meie riik.

9. klassid võtsid osa e-mälumängust, mis oli pühendatud just priiuse põlistumise päevale. Küsimusi oli nii Eesti mineviku kui ka oleviku kohta. Selles mängus oli tarvis head tiimitööd, kiirust ja muidugi  laia silmaringi ja teadmisi Eesti kohta.

Algklassidele toimus joonistusvõistlus teemal „Minu Eesti“. Tehtud töid võib näha vana maja esimesel korrusel. Klassides vesteldi priiuse päevast, muistsest vabadusvõitlusest, Rääma kooli elust möödunud aegadel. Kolmandad klassid kirjutasid kodumaateemalisi luuletusi, millest koostatakse luulekogumikud. 4.b klass kirjutas omaloomingulisi jutukesi priiuse päevast ja 4.a klass laulis keskpäeval Vikerraadio üleskutset järgides Eesti hümni, kuulati ka laulmisele eelnenud saadet priiuse päevast.

Sellel päeval kandsime sinimustvalget riietust.

Loeng maavalitsuses

Priiuse põlistumise päeva auks toimus Pärnu maavalitsuses loeng, mille pidas Sindi gümnaasiumi ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Lembit Roosimäe. Loengu sisuks oli tänapäevase ja eelmise Eesti riigi erinevus. Oma ettekandes toetus Roosimäe mälestustele, faktidele ja tähtsatele isamaalistele kõnedele. Samuti esines loengul kohapeal viibinud muinsuskaitsespetsialist Eduard Rajari, kes rääkis Eesti muinsuskaitse seltsi tekkimisest ja tegevusest. Huvitaval üritusel osalesid meie kooli 8. klassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles