Pärnu loodab Kalevi staadioni lähiaastail korda saada

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kalevi staadion.
Pärnu Kalevi staadion. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnus on lootus Kalevi staadion lähiaastail korda saada: linnavalitsus kuulutab aprilli keskpaigas välja arhitektuurikonkursi ja kui kõik läheb plaanipäraselt, saab staadioni ehitusega alustada järgmise aasta mais.

Staadioni niru seis on kestnud juba aastaid. 2005. aastal andis linn selle hoonestusõiguse Eesti spordiseltsile Kalev, aga kuna selts lepingus ette nähtud ajaks rajatist korda ei teinud, langes hoonestusõigus linnale tagasi, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Mõnda aega püüdis linn investorit leida, aga siis otsustas staadioni ise korda teha. Rõõmustavaks peavad linnajuhid, et saadi kokkuleppele jalgpalliliidu ja kergejõustiku liidu juhtkonnaga ning mõlemad väljakud mahutatakse staadionile.   

"Me oleme saavutanud sellise kompromissi, et saame teha siia tõesti UEFA  2. kategooria nõuetele vastava jalgpalliväljaku ja IAAFI 2. sertifikaadile vastava kergejõustikustaadioni. Selle eest tahan  väga tunnustada jalgpalliliidu ja kergejõustikuliidu presidente, eraldi tahaksin nimetada veel Teet Ilvest jalgpalliliidust ja Peeter Randarut kergejõustikuliidust," rääkis Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Linnapea ütles, et 15. aprillil kuulutab linnavalitsus välja arhitektuurivõistluse, selle võitja peaks selguma 21. juunil. Siis tuleb projekteerimishange ja projekteerimine peaks lõppema järgmise aasta kevadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles