Korralik kraavitus ja kruntide läbimõeldud paigutus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude ajal kahe talu maadele rajatud aianduskooperatiivist on kujunenud tiheasustuse ja huvitavate elamutega ligikaudu 140 elanikuga küla.
Nõukogude ajal kahe talu maadele rajatud aianduskooperatiivist on kujunenud tiheasustuse ja huvitavate elamutega ligikaudu 140 elanikuga küla. Foto: Urmas Luik

Nõukogude ajal kahe kunagise suurtalu, Miku ja Tilga riigistatud maale rajatud aianduskooperatiividest on kujunenud uuel Eesti ajal tiheasustusega, ligi 140 elanikuga küla. See ei ole kinnisvarabuumi aegne cyproc’ikülv põllule, vaid läbimõeldud paigutusega avarad krundid ja korralik kraavitus, mis liigvee jõkke juhib.

Surju vallasekretär Mare Kütt räägib, et aianduskooperatiivid Laadi, Miku ja Melon said sovhoosi maadelt endale krundid 1982. ja 1983. aastal. Aianduskooperatiivi Miku moodustasid Eesti maaparandusprojekti Pärnu osakonna töötajad ja küllap on nende teadmiste teene see, et madal maa ei kannata liigvee all, kui jääkaant äralükkava jõe üllatused välja arvata.

Suvilate omanikud on vahetunud, kinnisvara on pärandatud ja müüdud, rajatisi tänapäevaste materjalidega ümber ehitatud ja remonditud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles