Postiljon Pille Kukk teab inimesi ajakirjanduse järgi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Palju need postkastid räägivad,” ütleb postiljon Pille Kukk. “Külauudiseid nagu vanasti ei kuule peaaegu üldse, päeval pole inimesigi, kellega paar sõna vahetada.”
“Palju need postkastid räägivad,” ütleb postiljon Pille Kukk. “Külauudiseid nagu vanasti ei kuule peaaegu üldse, päeval pole inimesigi, kellega paar sõna vahetada.” Foto: Urmas Luik

Postiljon Pille Kukk sätib postkastirivisse nobedasti ajalehti-ajakirju. Tal on rutt peal, koduküla Metsaääre on vaid üks peatuskoht 136kilomeetrisel ringil. Hommikul pool seitse sõidab naine välja, saab Pärnu kandekeskusest kaasa päevase noosi, mida jätkub Paikuse, Surju ja Tori valdagi. Koju jõuab ta kella kolme-nelja paiku pärast lõunat.

“Pärnu leht on põhiline, vanem kontingent on põhiline lehtede tellija, noored loevad internetist, need, kellel on väikesed lapsed, tellivad Pere ja Kodu, paljudel käivad Maaleht ja Maakodu, Eesti Naine, terviseajakirjad,” räägib Pille, kes on kirjakandjatööd teinud 15 aastat ja teab inimesi nende tellitud ajakirjanduse järgi.

Ajaga on muutunud Pille sõnadega see, et “siukest kirjavahetuse kirja on väga harva, põhiliselt on arved, mis ümbrikus tulevad”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles