Pärnakad eelistasid kevadpäikest linna aastapäevapeole

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu päeva ehk linna 762. ja kuurordi 175. aastapäeva tähistati laupäeval linnas mitmel pool, ent peo peaüritus leidis aset spordihallis nagu mullugi.

Tea, kas oli see päikesest pakatav kevadilm, mis pani eelistama väliseid ettevõtmisi tubastele, või ei hooli pärnakad suurt kodulinna aastapäevast, sest spordihalli raatsisid kohale tulla vähesed.

Ilusale ilmale, mis pidulisteridu hõrendas, viitas oma tervituskõnes ka Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Et Pärnu sünnipäev on kevadel, murravad korraldajad Kivimägi ütlust mööda igal aastal pead, kas korraldada sündmus sees või õues.

Ilm vedas alt

Tunamullu, kui suvepealinna sünnipäeva esimest korda tähistati, pidutseti väljas.

Läinud aastal koliti üritus spordihalli ja nagu peopäeval ilmnes, oli see otsus igati õigustatud, sest just sel päeval kostitas ilmataat Pärnut õige hullu lumise rajuilmaga. Spordihall kihas siis rahvast, täna aga oli publikut nii kasinalt, et esinejateni üksikute kätepaaride aplodeerimine ilmselt ei kostnudki.

Inimesi siiski oli, ent nad hajusid suures majas. Pisut ka seetõttu, et ettevõtmiste tarbeks on spordihoones nüüd ruumi lahedamalt kui mullu.

Seda tänu taastatud väikesele saalile, mis kujunes tänase sündmuse rahvarohkeimaks paigaks, kuna siin asus lasteala ühes batuutide, näomaalijate, õhupallipuhujate ja maskottidega. Teiste seas liikus väikeste ja suurte vahel ringi kollane kuurordielevant.

Lapsed lustisid igal juhul kogu hingest, sest mitmetunnise peomaratoni jooksul ei vaibunud kilked ja lust, ronijaid-hullajaid jagus väikesesse saali algusest lõpuni.

Et käimas on kuurordi juubeliaasta ja täna stardib tervise- ja heaolunädal, oli näha tänasel sünnipäevalgi. Suure saali teise korruse olid hõivanud tervisetestide ja pakkumistega ilusalongid, spordipoed ja -klubid ning spaad.

Aeroobikasaalis sai Pärnu haigla õdede ja nõustajate abil tervisenäitajaid kontrollida. Kõige enam huvituti EKG, veresuhkru- ja rõhu ning kolesterooli mõõtmisest, HIV-testi söandasid teha üksikud.

Sport, sport, sport

LC Pärnu Strand kutsus osalema heategevuslikel mängudel, Retrofoto salongis võis end ajaloohõngulisel taustal jäädvustada. Kes soovis, võttis mõõtu sõudeergomeetritel.

Esinesid võimlejad ja tantsijad, meeleolukat suvemuusikat mängis ansambel Swing X.

Programmi oli mahutatud ka kolmveerandtunnine vestlusring Pärnu linnapea ja abilinnapeadega. Paraku tuli tõdeda, et kui läinud aastal tulistas neile küsimusi vaevalt kümmekond pärnakat, siis sel aastal oli huvi linnaisade vastu veelgi lahjem.

Spordihalli sees ja väljas toimetas „Hea toidu“ festivali tiim, kes kostitas kõiki ahjusooja leiva ja suitsulihaga, peaukse ees tervitas tulijaid sepp.

Et seekordne Pärnu päev oli kantud kuurordi meeleoludest, rõhutades tervist ja heaolu, oodati kõiki üritustele riietatuna valgesse või inspireerituna 20. sajandi alguskümnendite moest.

Läinud aegade võtmes rõivastunuid silma ei hakanud ja valge dresscode oli pidulistel samuti märkamata jäänud.

Pärastlõunase võrkpallilahingu linnavalitsuse ja maavalitsuse vahel pani kinni maavalitsuse võistkond. Võitja selgitati välja kolmegeimilises matšis: avageimi võitis maavalitsus, teises geimis võttis revanši linn, aga otsustavas geimis jäi peale teravamat ja täpsemat mängu näidanud maavalitsus. Küllap aitas maavalitsuse võidule kaasa paar varumängijate pingi hõivanud ja särtsakalt trumme põristanud fänni.

Sünnipäeva sündmused spordihallis päädisid Pärnu spordiklubide ühiste näidistreeningutega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles