Krossiässad kihutavad Paikuse endurol

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse klubi enduroäss Toivo Nikopensius on nädalavahetuse võidusõidul üks publiku lemmikuid.
Paikuse klubi enduroäss Toivo Nikopensius on nädalavahetuse võidusõidul üks publiku lemmikuid. Foto: Urmas Luik

Homme ja pühapäeval saavad motospordifännid nautida Paikuse ümbruse metsades ja rabades motomeeste põnevat võidukihutamist.


Enduro Balti ja Eesti meistrivõistluste kahepäevasel etapil stardib 120 Eesti, Läti ja Soome motosportlast.



Homme kell 13 lähetab stardikohtunik Paikuse spordihoone juurest ligi 60 kilomeetri pikkusele ringile esimese võistlejatepaari. Avapäeval on Paikuse endurol kavas kolm ja teisel päeval kaks ringi.



Publikul on põnev võidusõitu jälgida Seljametsa krossikatsel, Reiu liivakarjääri lähedal enduro testil ja ajakontrolli punktis Sindi vanas lasketiirus.



Pärnumaa tuntumatest motomeestest kihutavad mitmepäevasõidul kaherattaliste tsiklitega Toivo Nikopensius (nr 10), Tõnu Kallast (nr 992), Egon Üpraus (nr 164), Marko Saareke (nr 434), Edgar Kasesalu (nr 306), Jakob Saks (nr 881), Jaanus Nuut (nr 121), Madis Pool (nr 113).



ATV-klassis võistleb Taavi Raadik (nr 8) ja quadracer’il stardib Priit Kurg (nr 180).



Nii Eesti kui Balti meistri tiitlid jagatakse välja 11 masinaklassis. Kui seni selgusid Eesti meistrid Paikuse endurol, siis alates sellest aastast on kodused meistrivõistlused kahe etapilised.



Ainsa eestlasena mitmepäevasõidu Euroopa meistrivõistlustel kihutav Toivo Nikopensius rääkis, et pika traditsiooniga Paikuse enduro rada on senistega võrreldes ligi viis kilomeetrit pikem.



“Võistlejaid tuleb aasta-aastalt rohkem sõitma ja seetõttu otsustasid rajameister Jüri Koger ning enduro peakohtunik Sulev Tõnisson ringi pikemaks teha,” selgitas Nikopensius. “Kohtunikel on lihtsam oma tööd teha, kui teise ringi alguseks on kõik võistlejad esimese tiiru lõpetanud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles