Viie riigi duatleedid võistlevad Pärnumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme võistlevad Munamäe pargi ümbruses Eesti, Läti, Leedu, Valgevene ja Soome paremad duatleedid.
Homme võistlevad Munamäe pargi ümbruses Eesti, Läti, Leedu, Valgevene ja Soome paremad duatleedid. Foto: Ants Liigus

Spordiklubi Raudmees ja Eesti triatloniliit korraldavad laupäeval Pärnus ranna rajoonis Balti karikavõistlused duatlonis ja pühapäeval basseinitriatloni Tootsis.


“Nii Pärnu kui Tootsi võistlusele on oodata Leedu, Läti, Valgevene, Soome ja Eesti sportlasi,” rääkis Raudmehe klubi president Enn Kübar. “Laupäevane duatlon algab jooksuga Munamäe pargis, seejärel sõidetakse ranna rajooni tänavatel jalgrattaga ja võistluse lõpetab taas jooks. Peale tippsportlaste on oodatud oma võimeid proovima kõik liikumisest rõõmu tundvad ja spordist lugu pidavad heas füüsilises vormis inimesed.”



Seoses võistlusega on laupäeval 10–17 osaliselt liikluseks suletud Ringi, Kerese ja Esplanaadi tänav ning Mere puiestee ja samal ajal ei pääse trikiratturid ning rulatajad Munamäe parki harjutama. Kell 12 algaval võistlusel jooksevad lapsed 1,2 kilomeetrit, sõidavad rattaga 2,7 kilomeetrit ja jooksevad 0,6 kilomeetrit. Noorte, vanemate veteranide ja harrastajate distants on 1,8 + 10,8 + 1,2 km. Põhiklass, kus eliitmeeste ja -naistega koos stardivad A-klass, juuniorid ning nooremad veteranid, jookseb 5,4 km, sõidab rattaga 21,6 km ja jookseb 1,2 km.



“Soovime Pärnu duatloniga propageerida Pärnumaa elanike seas tervislikke ja karskeid eluviise ning tutvustada huvitavat spordiala,” ütles Kübar. “Kergema kategooria distantsid on jõukohased kõigile tervisesportlastele. Õpetame ja julgustame uusi üritajaid ning püüame igaühesse süstida teadmise ja veendumuse, et ka tema suudab olla sihikindel, kehaliselt aktiivne ja võimekas.”



Kübar lisas, et duatlonil osalemiseks on vaja jalgratast, ratturikiivrit ja mugavaid jooksususse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles