Luitejooksu rada muutub pikemaks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannametsa luitejooks toimub tänavu 21. aprillil.
Rannametsa luitejooks toimub tänavu 21. aprillil. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Kahe Silla klubi hooaja algust tähistab 21. aprillil toimuv Rannametsa luitejooks koos luiteretke, lastejooksude ja koertekrossiga.

Korraldajate teatel on luitejooksu ja luiteretke rada läbinud tänavu märkimisväärsed muudatused. Varasema viie kilomeetri asemel on distantsi pikkus 8,3 kilomeetrit ning stardi- ja finišiala korralduski on tundmatuseni muutunud.

Start antakse Vana-Riia maanteelt ja esmalt suundutakse üle Timmkanali silla, misjärel läbitakse ligi kilomeetrine asfaltkattega maanteelõik. Seejärel pööratakse mere poole ja liigutakse ligi kaks kilomeetrit liiva- ja kruusakattega külavaheteid ning ületatakse kanali kergliiklussild. Lisandunud rajaosa on lauskmaa, seejärel liitub distants varasemast tuntud luitejooksu rajaga.

Kõik järgnev on aga varem osalenutele tuttav ja legendaarne – esmalt lausikum, seejärel aga Baltimaade kõrgeima liivaluite, 38 meetrit kõrge Tõotusemäe otsa juhatav luitevöönd. Järgneb kiire laskumine finišisse, mis nüüdsest asub stardiliiniga ühel joonel ehk kokkuvõttes läbitakse 8,3 kilomeetrit ühel ringil.

Taas kord on võimalik koos peremeestega koerte luitekrossil mõõtu võtta neljajalgsetel sõpradel. Raja pikkuseks on 5,4 kilomeetrit.

Pere pisematel on võimalik oma võimed proovile panna lastejooksudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles