Omanikuta torustik likvideeritakse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtine kanalisatsioonikaev. Foto on illustreeriv.
Lahtine kanalisatsioonikaev. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus saatis volikokku eelnõu, millega soovitakse tunnistada peremehetuks Riia maantee äärest endise Pärnu autobaasi kinnistu juurest alguse saav ja Pärnu jõkke suunduv torustik, mille katmata kanalisatsioonikaevud on aastaid inimesi ohustanud.

Kurikuulus 247 meetri pikkune sademeveetorustik oma neljateistkümne kaevuga, millest enamik katmata, on Pärnu Postimehe veergudel leidnud kajastamist kolmel korral. Ent nagu eelnõu seletuskirjas märgiti, siis vaatamata probleemi avalikustamisele ajakirjanduses, ükski isik kaeve korda tegema ei hakanud.

“Linna soov on torustik pikemas perspektiivis sulgeda, mille järel tõkestatakse ka vee voolamine jõkke,” võttis linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas eelnõu sisu kokku. Seejärel, kui torustik on linna valduses, on selle ohutuks muutmine linna ülesanne. “See ongi meie soov ja seda on linn jõudumööda teinud, hoolimata sellest, et kanalisatsioonivõrgustik ei kuulu praegu meile,” sõnas Murakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles