/nginx/o/2013/04/10/1682430t1h21a4.jpg)
Need, kes varem lilli kingiks ei soovinud, sest et kaunid õied hamba alla ei kõlba, saavad nüüd maiustada söödavate lilledega.
Pärnussegi jõudsid sel nädalal müügile Tartus valmistatavad šokolaadist, suhkrumassist ja martsipanist tehtud moonid, roosid, gerberad, kallad ja natrsissid.
Lillekeskuse müüja Janne Põderi sõnade kohaselt sobivad „pärislilledele“ väga sarnased magusad õied nii kimpudesse, seadetesse kui muidu omanäoliseks kingituseks.
Põderi teada kulub söödava lille meistritel ühe taime valmistamiseks umbes tunnike. „Kõik on käsitöö,“ märkis ta.
Söödavaid lilli valmistab osaühing Karila. Sõltuvalt lillesordist kaalub kinkelill 60–90 grammi. Nende valmistamisel kasutatakse kuni 15 šokolaadimarki ja tooteid värvitakse looduslike värvainetega.