Seitse kooli kuulas teadusloenguid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geenivaramu: katsuti, kuhu on kogutud vaid punased verelibled.
Geenivaramu: katsuti, kuhu on kogutud vaid punased verelibled. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna toimus Pärnu linna seitsmes koolis teaduspäev, Tartu ülikooli õppejõud pidasid loenguid Ülejõe ja Koidula gümnaasiumis, humanitaar- ja ühisgümnaasiumis, Hansagümnaasiumis, Kuninga tänava ja Vanalinna põhikoolis.

Loengute temaatika oli lai. Nii võis kolmes koolis kuulda näiteks Maris Alveri loengut „Geenivaramu: vananemisest, elustiilist ja pikaealisusest“ ja Marina Šunina ettekannet „Immuunsüsteem: meie organismi ilu ja tarkuse sulam“. Sirje Lulla rääkis arengubioloogiast, Sven-Erik Enno pilvede põhiliikidest, Kalle Olli vetikate maailmast, Kaie Kubjas lineaarsest optimeerimisest. „Pärmseened – eukarüootsed mudelsüsteemid“ oli Tiina Tamme ja „Lülitid elusrakkudes: proteiinkinaasid“ Darja Lavõgina teema.   

Teaduspäeval osales ühtekokku 2033 õpilast: Ülejõe gümnaasiumis 432, ühisgümnaasiumis 547, Koidula koolis 375, Hansagümnaasiumis 205, Sütevaka humanitaargümnaasiumis 159, Kuninga koolis 215 ja Vanalinna koolis 100 õpilast.

„Kuna eelmisel aastal loengutesari õnnestus, oli ülikool nõus koolide palvel ka sel aastal Pärnusse tulema,“ ütles teaduspäeva üks korraldaja Virve Laube, linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna üldhariduse peaspetsialist. „Mul on väga hea meel, et tänane teaduspäev nii suurepäraselt sujus. Kõige rohkem rõõmustab koolijuhtide ja õpetajate valmisolek pakkuda õpilastele eri õppimisviise."

Tartu ülikoolist tegeles korraldustööga Terje Kapp, kes kinnitas, et ülikool on nõus järgmiselgi aastal teaduspäeva korraldamisel abiks olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles