Päikesejänku lasteaed kutsus kokku tervisehuvilised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Päikesejänku lasteaias kohtusid tervise- ja heaolunädala raames Pärnu lasteaedade Pillerpall, Trall, Kadri ja Päikesejänku vanemate rühmade 4–5-liikmelised lasteesindused, kes pidasid maha meeleoluka viktoriini „Mina olen terve!”.
Pärnu Päikesejänku lasteaias kohtusid tervise- ja heaolunädala raames Pärnu lasteaedade Pillerpall, Trall, Kadri ja Päikesejänku vanemate rühmade 4–5-liikmelised lasteesindused, kes pidasid maha meeleoluka viktoriini „Mina olen terve!”. Foto: Maret Põlluste

Pärnu Päikesejänku lasteaias kohtusid tervise- ja heaolunädala raames Pärnu lasteaedade Pillerpall, Trall, Kadri ja Päikesejänku vanemate rühmade 4–5-liikmelised lasteesindused, kes pidasid maha meeleoluka viktoriini „Mina olen terve!”.

Riiklikust õppekavast lähtuvad viktoriiniküsimused koostas tervishoiutöötaja Kristina Kossinkova. Päikesejänkud tervitasid külalisi oma lasteaia lauluga.

Kohtumise peaeesmärgiks oli  tihendada tervisedenduslikku koostööd lasteaedade vahel ja pakkuda lastele meeskonnatöö kogemust. Viktoriin koosnes neljast teemast: toitumine, turvalisus, liikumine ja varia.

Kokku osales 20 last ja peale korraldajate neli rühmaõpetajat ja üks tervishoiutöötaja. Iga võistkonna liige sai keerutada õpetaja Milvi Vilbergi meisterdatud viktoriinikella, mis aitas valida küsimuste valdkonna. Vastamiseks oli aega kaks minutit ja tulemused märgiti jooksvalt kõigile näha olevasse tabelisse. Ühe lasteaia võistkonda abistas objektiivsuse huvides küsimuse lugemises teise lasteaia õpetaja, kuid suurem osa lastest olid nii tublid, et said lugemisega ise hakkama.

Enne autasustamist toimus õpetaja Alli Helmja juhendamisel meeleolukas liikumismäng „Heeringa tuulutamine”, kus jaguneti kaheks võistkonnaks ja papist alusega tuulutati paberist heeringat ühest saali otsast teise. Samuti mängiti Aila Peetrisoo toel terviseteemalist mängu langevarju ja suure täringuga, kus täringu juures peatunud  laps sai nuputamisülesande, millele pidi tervisega seotud küsimustele vastuseid ütlema täringutäppidele vastava arvu. Tore, et kaaslased aitasid.

Viktoriinil tagas võidu osavõtt ja võistkonnad said auhinnaks diplomi, tervisliku pähklituutu ja raamatu „Lähme tööle” MTÜ Hea Alguse poolt. Kokkuvõttes oli tegemist õnnestunud üritusega, kuna lastel oli sära silmis ja suu naerul. Tagasisideringis ütles üks särasilmne poiss: „Mulle meeldis kõige rohkem arutada kaaslastega õigete vastuse üle. Tahaksin küll teid kutsuda järgmisel korral meie lasteaeda  külla.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles