Algklasside konverentsinädalal võideldi nii lavanärvi kui oma ala meistritega

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli algklasside õpilaskonverentsi parimad 2013.
Vanalinna kooli algklasside õpilaskonverentsi parimad 2013. Foto: Erakogu

Vanalinna põhikoolis toimus traditsiooniline õpilaskonverents, kui nädala jooksul esitasid kõik algklasside õpilased oma kooliaasta jooksul tehtud uurimistöid.

Algul esineti klassides, kust õpilasesinduse liikmed valisid silmapaistvamad õpilased saali suure publiku ees oma tööd ette kandma.

Konverentsile eelnes kabesilmutaan 2012. aasta Eesti meistri Argo Unnukiga. Kuigi keegi meie kooli õpilastest Eesti meistrile vastu ei saanud, said kõik kogemuse võrra rikkamaks küll. Mängulust ei lakanud, 7. ja 8. klassi õpilased mängisid veel päeva lõpuski algklasside vastu kabet.

Õpilaskonverentsi alustuseks ütles paar julgustussõna esinejatele kabeliidu president Janek Mäggi, kes manitses kõiki väikseid Einsteine olema uudishimulikud ja mitte unustama vahel mängimist.

Pärast seda oli sõnajärg noorte esinejate käes, kes paistavad iga aastaga ainult paremaks ja julgemaks muutuvat. Enamik algklassiõpilasi tegi silmad ette paljudelegi endast vanematele: esineti julgelt, kõva selge häälega. Tagumistesse ridadessegi oli näha, kui vaimustuses lapsed ise olid teemast, mille nad olid uurimiseks valinud. Ehkki kõik olid suurepärased, valiti siiski välja viis, kelle töö teostus ja esitlus olid kõige paremad: 1.b klassist Maria Posti „Täheraamat“  ja Artur Tolli „Jalgpallurite täheraamat“, 3.b klassist Hubert Teemägi „Soojuspaisumine“ ja Maria Mändi „Šokolaad“ ning 4.b klassi õpilaselt Hendrik Holtsmannilt „Üllatavaid ja kummalisi fakte“.

Konverentsitööde vahepalaks olid algklassiõpilaste endi kirjutatud ja mängitud keskkonnateemalised lühinäidendid. Igatahes sellist muljet küll ei jäänud, nagu oleks rahva ees esinemine meie kooli noorimatele õpilastele peavalu valmistanud.

Konverentsi toetas keskkonnainvesteeringute keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles