Tootsi kooli näitering kutsus juubelil vilistlased kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootsi kooli näitering sai veerandsaja-aastaseks ja korraldas endiste ning praeguste näitlejate kokkutuleku.
Tootsi kooli näitering sai veerandsaja-aastaseks ja korraldas endiste ning praeguste näitlejate kokkutuleku. Foto: Erakogu

Laupäeval, 13. aprillil kogunesid Tootsi kooli näiteringi vilistlased. Näitering sai 25aastaseks.

Kokkutulek algas nukitsamehe (Harlis All) ja näärinakitsa (Carmel Raudsepp) tervitusega. Nad meenutasid viie aasta tagust kokkutulekut ja ringi juhendaja Inga Raudsepa mõtet, et nüüd aitab küll! Aga sellest ajast alates töötab koolis koguni kaks näiteringi: üks algklassidele ja teine 6.–9. klassi õpilastele ning mõlemad näiteringid teevad oma asju väga heal tasemel.

Esimesena astusid lavale noorema näiteringi lapsed lavastusega „Argpüksid“. Tõeline lavasäde oli jänkutüdruk Maria-Lota Nikulina. Kindlalt tundis end laval jänkuemme ja hernetont Tuuli Leuke. Väike mesilane ja tuulepoiss Innar Raudsepp oli nii hoos, et jõudis lausa mitu korda kukkuda ja ikka edasi lennata.

Pärast esimest etendust külastasid kõik suhtluskohvikut. Kohvi juues tulid nii mõnedki toredad meenutused. Enamik meenutas, kuidas näidendite ajal tekstid meelest läinud ja siis oma teksti lisatud ning see kõigil osad sassi ajanud. Igal vilistlasel tuli meelde oma lemmikroll. Meenutati aega, kui alustati veel vanas klubis, kuidas see maha põles koos näiteringi garderoobiga ja kuidas jällegi tuli alustada nullist. Jätkati pool aastat lasteaia saalis, siis juba spordikompleksi väikeses saalis, kus polnud lavagi. Aga mängida sai ju ka põrandal. Sealt viis näiteringi tee koolimajja.

Kui jutud räägitud, algas vanema näiteringi etendus „Vigased pruudid“. Siin oli nalja täiega. Kui poisid naisteriided selga panevad, on muidugi kõigil naljakas, kuid kui nende riiete sees on väga hea näitleja, saab nalja veelgi rohkem. Väga veenvalt esitas oma sulaserolli ja Miina osa Harlis All. Vahvalt said meeste osaga hakkama Carmel Raudsepp, Katrin Klemmer, Gloria Nikulina ja Liis Rekand. Memmede osas särasid Daily Raudsepp, Kristiina Sild ja Maris Ennusaar. Toreda halli habemega veenis kõiki peremees Kaupo Klemmer.

Nüüd oli aeg tänada näiteringi kõige suuremaid aitajaid. Kostüümide ja dekoratsioonide tegemisel on alati olnud abiks Inna Raudsepp ja Silvia Põbo. Tehnikaga on alati toeks Ülo Raudsepp.

Suur tänu Tootsi vallavalitsusele ja Tootsi koolile, samuti vilistlastele, kelle kingituse eest saab näitering uusi parukaid.

Pärast etenduste vaatamist ja toredat suhtlemist, said kõik noored ja vanemad lõbusalt jalga keerutada, torti süüa ja veel häid vanu näiteringi aegu meenutada.

Kooli direktor Jüri Mets soovis näiteringile veel 25 aastat. Oli väga tore õhtu ja kindlasti tegutseb näitering, mis väikesele vallale omamoodi auks ja uhkuseks on saanud, veel kaua-kaua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles