„Jazzkaar“ toob Pärnusse kaks ansamblit

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedvig Hansonile on “Esmahetked” juba üheksas album.
Hedvig Hansonile on “Esmahetked” juba üheksas album. Foto: Elmo Riig / Sakala

24. korda toimuval „Jazzkaarel“ esinevad 14 maa muusikud Eesti 11 linnas ja asulas. Festivali kunstiline juht, endine pärnakas Anne Erm kinnitas, et alati, vahel suuremal ja vahel vähemal määral, on saanud suvepealinn neist kontsertidest osa.

Sel korral jõuab „Jazzkaar“ Pärnusse kahe eesti artisti, Hedvig Hansoni ja Mai Aganaga. Mõlemal artistil on vahetult enne „Jazzkaart“ ilmunud album värskete lugudega ja mõlemad esinevad Endla teatri majas: noor bassist-helilooja Mai Agan astub oma rootsi ansambliga reedel üles Endla Jazzklubis ja Hedvig Hanson Group laupäeval sammassaalis.

“Mai on Saaremaalt pärit noor bassimängija, keda peetakse tõusvaks täheks basskitarri maailmas ja kes on tähelepanu äratanud oma mitmekülgsuse, musikaalsuse ja power’iga nii džässi-, popi- kui ka rokižanris. Ta on esinenud koos Kerli Kõivu, Ain Agana, Tiit Pauluse, Tuuli Vellingu, Kaire Vilgatsi, Teele Viira ja teiste eesti muusikutega,” tutvustas Erm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles